Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008. November 16. Megemlékezés

2008.11.19

Kép  

Szerző: Oszkó István
2008. November. 16.
 
1919. november 16. vasárnap
 
Pontosan 89 éve történt, hogy Horthy Miklós a magyar Nemzeti Hadsereg főparancsnoka csapatai élén, bevonult Budapestre. A románok által kifosztott város újra Magyarország fővárosa lehetett. Horthy Miklós a Gellért téren, szürke lován ülve mondta el válaszbeszédét a főpolgármesternek. Kiemelte, hogy ez egy bűnős város, amelyben az ország mocska rakodott le. Ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és bebörtönözte, elüldözte a nemzeti érzésű legjobbjait. Kijelentette, hogy Magyarország újjáépítése el fog húzódni, ha a nemzet lelkét nem tisztítjuk meg a befurakodott méregtől. Minden megyarnek össze kell fogni a szent ügyért, amelynek két oszlopa van: a nemzeti eszme és a keresztény erkölcs. Elmúltak azok az idők -mondta- amikor bármilyen gazember miniszterelnök lehetett, és a becsületes ember bűnhődött.
Gondolkodjunk csak el Horthy Miklós beszédén magyarok. Az ország mocskán a zsidó-kommunista Tanácsköztársaságot értette, akik Szent Koronánkat áruba bocsátották, a magyar Himnuszt betiltották, a nemzeti zászló használatát bűntettként kezelték. Nyilvános ünnepségeken a magyar nemzeti hősök szobrait ledöntették. Gondolkodjunk el és ugye könnyű észre venni a hasonlóságot a mai állapotokkal magyarok? A szent koronát svájci sapkának nevezte a pillanatnyi miniszterelnök. Minden, ami magyar ás jelkép, az szélsőséges és üldözendő. Magyarságtudatunk szégyellni való!
1919-ben a kommunisták az Internacionalizmussal magyarázták, most az EU és a demokrácia mögé bújnak az elvtársak!
 

Nemzeti eszme és keresztény erkölcs!!!” - mondta Horthy Miklós.

 

Legyen az oktatáspolitika, vagy nemzetközi sportesemény.
Ősi jelképeink, hagyományaink,és hitünk gyalázása már – még ideig-óráig élhet, de szűnik már a passzivitás,és az agymosás eredményeik kétséges, és úgymint 1919-ben a Lenin-fiúkkal, most is egy államterror jellegű intézkedéssorozattal válaszolnak nemzeti öntudatunkra. Horthy Miklós 1919. november 16-án a nemzeti Hadsereg főparancsnokaként vonult be Budapestre. Vajon most miért nincs Nemzeti Hadseregünk? De talán erősödik már egy szervezett-fegyelmezett egység, amely alkalmas lesz erre. Talán éppen ez a fő probléma velük kapcsolatban??? Még mielőtt valaki is megkérdőjelezné Horthy Miklós politikai és emberi mivoltát akár az összehasonlítások ürügyén:
Egy dolgot ne feledjen el figyelembe venni senki, kiemelten a mindenkori miniszterelnökök és egyéb politikusaink. Horthy Miklós vagyoni helyzete 24 évnyi kormányzósága alatt nem változott!!! Azaz 1944-ben ugyanazokkal az ingó és ingatlanokkal rendelkezett, mint 24 évvel azelőtt, a családjával egyetemben. Vajon most ki állná ki vele az összehasonlítást, ha ebből a szempontból indulna? Hiszünk abban, hogy itt él már közöttünk, magyarok között az az ember, akinek megvan a természetes tekintélye, és az a józan magyar meglátása, ami a régieket jellemezte, az idegen befolyástól mentesen. Mert, amikor nagy bajban volt ez a nemzet akkor mindig,-mindig érkezett egy kiválasztott, hogy megsegítsen bennünket. Jött már mint király Mátyás, jött mint hadvezér Hunyadi, Zrinyi, vagy egyszerű közkatona. Jött, mint költő Petőfi és talán Horthy Miklóst is közéjük sorolhatjuk, aki ott és akkor utat,-kiutat mutatott, kiemelkedve a hétköznapi ember szintjéről. Tehát emlékezzünk rá a mai nap, higgyünk a példában és tegyünk a szebb magyar jövőért.
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.