Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ideje véget vetni a Jobbik elhallgatásának!

2009.05.07


http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/mar_nem_www_ujradikali_info%5B4%5D.jpg

 

Egy hónappal az EP-választás előtt ideje lenne véget vetni a Jobbik elhallgatásának, illetve hazug gyalázásának. Kérem a média vezetőit, tulajdonosait, hogy hagyjanak fel a jelenlegi politikai elit és a status quo kiszolgálásával, s az országot „leprivatizáló”, külföldi kézre adó, nyomorúságba „segítő” pártok hatalmát ne óvják ilyen látványosan az új erőtől, a Jobbiktól.

Jelszavaink – Magyarország a magyaroké!; Pénz- és profitközpontú helyett ember- és közösségközpontú döntéseket! – s az ezekre épülő, 56 oldalas programunk (ld. www.jobbik.hu/program) gyökeres fordulatot jelentenek az igazságosabb Magyarország felé.

Ragaszkodunk a termőföld magyar kézben tartásához, a magyar gazdák számára a nyugatiakkal egyenlő mezőgazdasági támogatáshoz, s a magyar piacok védelméhez. Véget vetünk a magyar vállalkozók másodosztályú helyzetének saját hazájukban – egy tollvonással kívánjuk megszüntetni a külföldieket, a multikat a magyarokhoz képest előnyben részesítő szabályokat. A jelenlegi politikai elit által elárult, működő szakszervezetek, érdekképviselet és munkavállalói jogok nélkül élő magyar munkavállalóknak ugyanolyan méltóságot és jogokat kívánunk biztosítani, mint az a régi EU tagállamokban szokás. Büntetőjogászként ragaszkodom a hatékony bűnmegelőzéshez és bűnüldözéshez, vidéken javaslom a csendőrség bevezetését. Meggyőződésünk, hogy Magyarország a külföldi adósságokat már sokszorosan visszafizette, így az IMF-, EU-, és egyéb kölcsönök további fizetését azonnal le kell állítani, a bankok rémuralmát meg kell szüntetni!

Mindezt s terveink részleteit az állampolgároknak joguk van megtudni, alkotmányos joguk az új erőt, a Jobbikot megismerni. Önöknek, a média vezetőinek pedig az Alkotmányban, a médiatörvényben, a sajtótörvényben és a választási törvényben foglalt kötelességük ezt biztosítani. Azért kár volt „rendszerváltást” csinálni, hogy például az adófizetők pénzéből fenntartott Napkeltében folyamatosan és kizárólag az MSZP és az SZDSZ frontemberei szónokolhassanak, s az új erőről, a Jobbikról, azaz a tényleges változás lehetőségéről említés se eshessen. Hasonlóan távol áll a sajtószabadságtól, amikor például a Magyar Nemzet, a Hír Tv vagy a Lánchíd Rádió kizárólag a Fideszt ünnepli nap mint nap, elzárva a közönségét a Jobbik híreitől.

Kérem az újságírókat, szerkesztőket, hogy az előttünk álló sorsfordító kampányban tagadják meg politikai utasítások végrehajtását, ragaszkodjanak az újságírás alapvető jogi, szakmai és erkölcsi szabályaihoz.

Kérem a választópolgárokat, hogy ragaszkodjanak a hiteles tájékoztatáshoz való alapvető jogukhoz, hiszen e jog érvényesülése nélkül nem beszélhetünk demokráciáról. A Jobbikról nem tudósító, az új erő létezését és programját elhallgató tévét, újságot levélírással, aláírásgyűjtéssel, majd kikapcsolással és az előfizetés, esetleges hirdetéseik lemondásával emlékeztessék: a magyar ember nem szereti, ha becsapják!

(A vonatkozó jogszabályok megtalálhatóak a www.barikad.hu-n.)

Morvai Krisztina,
a Jobbik EP-listavezetője

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.