Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kopogtatócéduláját kéri a Jobbik

2009.04.06

 

 

Ajánlószelvényével is támogassa a nemzeti radikalizmust, a gyökeres változást! Június 7-én arról szavazunk, ki képviselje hazánkat az Európai Parlamentben. Talán Bokros Lajos, esetleg Göncz Kinga vagy Deutsch Tamás? Nem. A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint Morvai Krisztina lenne erre a feladatra a legalkalmasabb, mert ő már bizonyított. Listánkon a második Balczó Zoltán, a harmadik Szegedi Csanád.

 

Morvai Krisztina

 

 

Budapesten születtem 1963. június 22-én. Apai ágon Sopronkövesdről származom, felmenőim gazdálkodók, azaz parasztemberek voltak, apám "első generációs értelmiségi", közgazdász végzettségű. Az 1956. évi forradalomig egy vállalatnál, majd azt követően kisiparosként dolgozott. Anyai ágon debreceni, illetve hajdúsámsoni vagyok, azon a környéken szolgált görög katolikus papként a nagypapám. Édesanyám "topmodell", manöken volt harminc éven át.

 

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumában érettségiztem, majd az ELTE Állam és Jogtudományi Karán szereztem jogász diplomát. Bírói szakvizsgám, valamint LL. M (Master of Law) és Ph.D (régi fogalmak szerint kandidátus) tudományos fokozatom van. Az előbbit a Londoni Egyetem King's College-ban szereztem, ahol egy éven át tanultam összehasonlító jogi tárgyakat. Külföldi tapasztalatot szereztem még az Egyesült Államokban, ahol egy éven át tanítottam Fulbright vendégoktatóként, illetve Strassbourgban, ahol az Európai Emberi Jogi Bizottság (jelenleg Bíróság) jogásza voltam. Négy éven át dolgoztam független ENSZ-szakértőként. Fő szakterületeim a büntetőjog, bűnügyi tudományok és az emberi jogok.

 

Egyik legfontosabb küldetés volt az életemben, hogy a 2006. őszi magyarországi tömeges rendőri brutalitások és egyéb súlyos emberi jogi jogsértések kivizsgálására hat kiváló kollégámmal együtt megalapítottam a Civil Jogász Bizottságot, amelynek könyv formájában is kapható jelentése fontos forrása az igazság kiderítésének mind a közvélemény, a sajtó, mind a hatóságok számára. Nemrég jelent meg Kovács Zsolttal közösen írott szakmai önéletrajzom Magunkfajták címen, a Kairosz Kiadó gondozásában, amelyből életem számos más részlete is megismerhető. A kötet tartalmazza több nyílt levelemet is.

 

Most a Magunkfajták második részén dolgozom, amelyben meg szeretném ismertetni a magyar embereket, választópolgárokat a hazánk sorsának jobbra fordításával kapcsolatos elképzeléseimmel. Alapelvem, hogy úgy kell írni és beszélni, hogy a mondanivaló a kevésbé iskolázott emberek számára is világos legyen. Éppen ezért bízom benne, hogy a könyvet olyanok is elolvassák majd, akik eddig idegenkedtek a közéleti, politikai kérdésektől, de az egyszerűbb, egyenesebb megfogalmazással segítőjükké válhatok a legfontosabb összefüggések megismerésében. Célom, hogy a magyar emberek végre ne csak elszenvedőivé, hanem alakítóivá váljanak az ország sorsának. Hiszem, hogy a kivételezett, milliárdos, szűk hatalmi elit helyett végre a "rendszerváltás" eddigi veszteseinek, a munkásembereknek, a parasztoknak, a magyar kis- és középvállalkozóknak, valamint az értékes és tisztességes munkát végző többi csoportnak - a tűzoltótól a pedagógusig - kell meghatároznia, hogy milyen Magyarországot szeretnénk, s a választott politikusok feladata ezen emberek akaratának meghallgatása, kifejezése és végrehajtása.

 

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Jobbik európai parlamenti képviselőjelölt-listáját vezethetem. A most készülő könyv reményeim szerint eligazítást ad a választóknak arról, hogy milyen értékeket, elveket képviselek Magyarországon, és képviselnék - a bizalmukból - az Európai Unióban.

 

Szeretném még megemlíteni, hogy istenhívő, római katolikus vallású vagyok. Hiszek abban, hogy minden egyes ember méltósággal rendelkező személy, aki valamilyen küldetéssel született erre a világra, s életének célja van, valahonnan valahová tart. A közösség, a társadalom és az állam fő feladata, hogy az embert e küldetése beteljesítésében támogassa.

Azt tapasztalom, hogy ma pénz- és profitközpontú gondolkodás uralkodik a világban, amely mindig mindenről azt kérdezi: "mennyi pénzt, mennyi hasznot hoz?" Ezt kellene felváltania az EMBERközpontú gondolkodásnak, amely viszont azt kérdezi: "mi a jó az embereknek? milyen döntés az, ami az emberek javát szolgálja az adott helyzetben?"

 

Komolyan veszem és nap mint nap emlékszem rá, hogy jogászként az igazságra esküdtem. Meggyőződésem, hogy az igazság keresésének és az igazságosságnak mint értéknek a politikai, gazdasági és egyéb közösségi döntéseknek is vezérelvévé kell válnia.

 

Nagyon büszke vagyok három remek lánygyermekemre, a 18 éves Lilire és a 10 éves ikerlányokra, Verára és Sárára.

 
 Morvai Krisztina
 

 

 

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke

 

 

 

Nyíregyházán születtem 1948-ban. Feleségem ügyvéd, két gyermekünk van, Mátyás történészként végzett, Dorottya egyetemista. 1971-ben szereztem diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 1971-től 1975-ig az Erőmű- és Hálózattervező Vállalatnál dolgoztam tervező mérnökként. 1975-től dolgozom a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán(az felsőoktatási integrációt követően: Budapesti Műszaki Főiskola), jelenleg főiskolai docensi munkakörben.

 

Szervezett keretek között 1992-ben kezdtem politikával foglalkozni, amikor a Magyar Demokrata Fórum tagja lettem. Az MDF szakadását követően a Magyar Igazság és Élet Pártjában találtam meg az elkötelezett nemzeti politizálás lehetőségét. A MIÉP Országos Elnökségének 1994 októberétől voltam a tagja, a 2002-es választásokat követően – látva a párt megújítását célzó törekvések visszaszorítását – tisztségemről 2003 februárjában lemondtam, majd tagsági viszonyomat is megszüntettem. 2003 októberében csatlakoztam az akkor megalakuló Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, amelynek azóta is alelnöke vagyok.

 

1994 és 1998 között, valamint az előző önkormányzati ciklusban a Fővárosi Közgyűlés képviselője, 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes voltam. Szűkebb szakmai területem az oktatásügy és az energiapolitika. 1999 és 2002 között kormányzati felkérés alapján az Illyés Közalapítvány kurátoraként nyílt lehetőségem a határon túli magyarok ügyével közvetlenül foglalkozni.

 

 

 

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke

 

 

 

A magyarság kérlelhetetlen és konok védelme, ami miatt 2003-ban, alakulásával egy időben csatlakoztam a Jobbikhoz. Meggyőződésem, hogy olyan kort élünk, amikor nekünk, fiataloknak kell kreativitásból és értelemből értéket teremtenünk, hogy a Kárpát medence összes magyarjára egy boldog, szabad világ köszöntsön.

 

1982. szeptember 22-én születtem Miskolcon. Édesapám nemzetközileg elismert fafaragó népi iparművész, édesanyám számítástechnikai mérnök. Egy fiútestvérem van. A családi hátterem lehetővé tette, hogy gyermekként megismerkedhessek a magyar népművészettel, kultúrával és mondavilággal. 

 
A miskolci Lévay József Református Gimnáziumban érettségiztem, jelenleg a Miskolci Egyetemen joghallgató vagyok.
 

16 éves korom óta erdélyi utakat szervezek, 2003-ban megalapítottam a Csalámbozó Magyar Kört, mert elengedhetetlennek tartom, hogy az anyaországi magyarok megismerjék határon túli testvéreink kitartását, és azt, hogy nincs reménytelen helyzet nemzetünk számára.

 

Fontos feladatomnak érzem az ősi magyar nevek gyűjtését. Ezen munkám gyümölcseként 2002-ben kiadtam Magyar Eredetű Keresztnevek Kincsestára című könyvemet, amely 2006-ra megélte negyedik kiadását is. 2006-ban megalapítottam a TURUL márkát, amelynek célja, hogy kizárólag magyar termékeket felhasználva hozzak létre egy önálló magyar termékcsaládot.

 

A Jobbikban végzett politizálás igazán 2005-től vált a mindennapjaim részévé. 2005 októberétől vezetem a Borsod megyei Jobbik alapszervezeteket, amelyekkel őszinte öröm az együttműködés. 2005. novemberében kineveztek a Határon Túli Magyarok Kabinet elnökének. A 2006-os választásokon Miskolcon voltam képviselőjelölt.

 

2006. november 25-én a Jobbik Tisztújító Kongresszusa a párt országos alelnökének választott. Alelnökként kiemelt fontossággal foglalkozok a határon túli magyarokkal, mert meggyőződésem, hogy a Jobbik az egyetlen párt, amelynek igazán fontos az elcsatolt nemzettársainknak megadandó önrendelkezés. Különös hangsúlyt kívánok fektetni a Jobbik szakmai felkészítésére, hogy politikusaink a következő választások után becsülettel elláthassák akár a kormányzati feladatokat is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.