Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vona Gábor: A Jobbik segített a legtöbbet a cigányságon

2009.04.11

Országszerte több tucat helyen zajlik a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetés-sorozata az előrehozott választások megrendezéséért.
"Kedden, húsvét után egy nappal Bajnai Gordon leteszi a miniszterelnöki esküt. Mi ezt nagyon nem szeretnénk, ezért demonstrálunk, s próbálunk minél több embert meggyőzni az álláspontunkról" - fogalmazott a heol.hu-nak Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a Magyar Gárda alapítója Gyöngyösön.

Nem csak demonstrálnak, kopogtatócédulákat is gyűjtenek, merthogy a szervezet az Európai Parlamentbe készül. A határon túli magyarok ügyét, az autonómia-törekvéseket képviselnék Brüsszelben.
"Szeretnénk felkavarni az állóvizet, például a magyar jogsértések (egyes rendőri túlkapások - heol.hu szerk.) EP-kérdéssé tételét is szeretnénk elérni. Beszélni akarunk azokról a politikai machinációkról is, melyekről Gyurcsány Ferenc az öszödi beszédében szólt: a sok száz trükkről, amiről nekünk nem kellene tudnunk" - nyilatkozta portálunknak a politikus.

"Odakint" euroszkepticisták helyett "eurorealisták" lennének, jegyezte meg Vona Gábor. Úgy vélte: az EU-ban amúgy is alapvetően jelen vannak az unió működését bíráló szervezetek is, így ők sem az EU létét és értelmét firtatnák, hanem a döntéshozás folyamatait illetően lennének kritikusak. Vona Gábor abban bízik, hogy pártja az elsők között szedi össze a szükséges mennyiséget az ajánlószelvényekből.

A heol.hu munkatársának ottjártakor épp egy cigány asszony és lánya adta le szelvényeit a Jobbikra. Az elnök szerint az elmúlt húsz évben a Jobbik segített a legtöbbet a cigányokon, azzal, hogy nyíltan beszéltek az őket érintő valós problémákról. "Az őszinte párbeszéd egyelőre döcögős, de sikerülhet megtalálnunk a cigányok között azokat, akikkel lehet érdemi párbeszédet folytatni. Reméljük, nem kap tovább kormányzati támogatást az a többség, aki a cigányokat a törvény, a munka és az oktatás világán kívül akarja tartani" - fogalmazott az elnök a Jobbik romapolitikájáról.

Vona Gábor arról is beszélt, hogy a "baloldali" után a "jobboldali" média is egyfajta bojkottot hirdetett ellenük, merthogy jelenleg azokba a kereskedelmi televíziókba sem hívják meg őket, ahol korábban állandó vendégek voltak. Szerinte azért, mert mindkét politikai oldalon attól tartanak, hogy "baja lesz a jól kialakult politikai rendszernek, amiben ma már mindenki megtalálta a helyét, és könnyen működik a mutyi".

"Nagyon félnek a Jobbiktól a parlamenti pártok, mert vidékről, alulról szerveződünk. Ritkaság, hogy nem értelmiség, politikai elit, vagy valamiféle hátsó nemzetközi akarat hozott minket létre. Ma összekeveredtek az értékrendek, nincs bal-és jobboldal. Az igazi törésvonal a nemzeti, illetve az internacionalista érdekeket képviselő erők között van. Valljon színt minden párt, melyik oldalhoz tartozik, képviselik-e nemzeti érdekeinket, vagy nem" - javasolta a pártelnök.

heol.hu - barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.