Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


172 ország állampolgárai élnek nálunk

2009.01.25

Egyre gyakoribb látvány a kínai felirat BudapestenEgyre gyakoribb látvány a kínai felirat Budapesten

A hivatalos adatok szerint is legnépesebb a kínai bevándorlók száma. Ezen felül nem tudni, mennyi illegálisan itt tartózkodó lehet még. Az elszakított területekről érkezőkön kívül (akiket szégyenszemre szintén „bevándorlóként” tart számon a statisztika) a bevándorlóknak semmi keresnivalójuk Magyarországon.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) legutóbb, 2008 szeptemberében kiadott összegzése szerint 2008 június 30-ig csonka-Magyarországon 171 378 a "bevándorolt, letelepedett és három hónapot meghaladó tartózkodók száma".

Csaknem ötvenezren bevándorolási engedéllyel, harmincezren letelepedésivel, tizenhatezren tartózkodásival, és harmincegyezren európai tartózkodási engedéllyel élnek hazánkban, harminchétezren pedig regisztrációs igazolás birtokában élnek itt.

A honlapon közölt adatokból az derül ki, hogy a legtöbben, csaknem negyvenezren Erdélyből érkeztek, amit a hivatal sajnos szintén bevándorlásnak tekint, hasonlóan a második legnépesebb csoportban levő (tíz-tízezer fő) kárpátaljaiakhoz és délvidékiekkhez. Azonban szintén a második csoportba tartozik Kína is, ahonnan kb. tízezren érkeztek csonka-Magyarországra. Sok még a vietnami, az orosz és az amerikai is gúnyhatárainkon belül, de a közreadott táblázatban igencsak jelentős adat a nem részletezett "egyéb". Összesen 172 ország állampolgárai tartózkodnak nálunk valamilyen, három hónapot meghaladó tartózkodási engedéllyel.

Az adatok szerint alig van olyan ország a Földön, ahonnan ne érkezett volna Magyarországra legalább egy ember. Nem él például nálunk egyetlen andorrai, bhutáni, lesothói, monacói, pápua új-guineiai, ruandai, tongai vagy tuvalui állampolgár sem.

Tehát a valóban bevándorlóknak tekinthető legnagyobb csoportot a kínaiak teszik ki. A BÁH adatai szerint mintegy húszezer főre tehető az ázsiai bevándorlók száma, ebből tizenegyezer a kínai, négyezer a vietnami, és közel ezer a mongolok száma.

(index nyomán Szent Korona Rádió)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.