Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márványtáblát avattak a cigányok által kegyetlenül meggyilkolt Nóri emlékére

2009.04.26

Négy-ötszázan emlékeztek a tavaly novemberben cigányok által megerőszakolt, majd meggyilkolt Horák Nórára szombaton Kiskunlacházán, a Kinizsi utca melletti kiserdőben, ahol felavatták a kislány emlékére készített márványtáblát.

Répás József polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat helyi civil szervezetekkel és egyesületekkel összefogva, a gyászoló család kívánságait is figyelembe véve készíttette el a márványtáblát, amely oda került, ahol a kislány holttestét megtalálták.

A megemlékezésen a nagyközség polgármestere a közösség és a helyi összefogás erejéről, valamint arról beszélt, hogy elsősorban a szűkebb környezet és a családok felelőssége, hogy mindent megtegyenek gyermekeik védelmében. Megjelent a tábla avatásán a 2006 októberében Olaszliszkán, szintén cigányok által meglincselt Szögi Lajos kislánya is - közölte Répás József.

A megemlékezést követő koncert bevételét a kiserdei emlékhely létesítésére ajánlották fel, az önkormányzat ugyanis megelőlegezte ennek költségét.

Mint ismert, tavaly november 23-án máig "ismeretlen" tettes megölte a kiskunlacházi művelődési központ rendezvényéről egyedül hazafelé tartó 14 éves Horák Nórit, akinek holttestére a közeli kiserdőben bukkantak rá. A rendőrség nagy erőkkel kezdte el a nyomozást, de a 11 millió forintos nyomravezetői díj ellenére sem sikerült eddig gyanúsítottat találni, jóllehet a településen és környékén nyílt titok, hogy kik követték el a kegyetlen bűntényt.

Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy több száz embert hallgattak ki, számos DNS-mintát vettek, de egyelőre nincs a közvéleménnyel is megosztható érdemi eredmény. Időközben az ismeretségi körből származó gyilkos elmélete megdőlt, vagyis sokkal tágabb körben keresik a tettest - fűzte hozzá Papp Péter.

 hunhír.hu

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.