Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zálogba adták a Szent Koronát Gyurcsányék

2009.01.20

Akár a Szent Koronát vagy a Parlamentet is végrehajtás alá veheti az Európai Unió az általa nyújtott kisegítő hitel feltételei szerint - írta a Magyar Nemzet. A szerződés hármas számú mellékletében Draskovics Tibor igazságügy-miniszter úgy nyilatkozott: minden egyes állami vagyontárgyunk (akár a műkincsek is) végrehajtható, ha nem teszünk eleget fizetési kötelezettségünknek.

Mindez azt jelenti, hogy elvileg akár a Szent Koronát vagy éppen a Parlament épületét is végrehajtás alá vonathatják, ha nem fizetjük vissza az adósságot. hunhir.hu

Ha nem fizetünk, elvihetik a Szent Koronát - Köszönjük Draskovics! +ajándék dalszöveg - Frissítve!

Draskovics újabb húzással tépi az idegeinket. Azt, hogy veri a hideg veríték minden egyes Gárda-eseménytől, már megszoktuk, hogy hogy ilyen felelőtlenül, nyíltan osztogassa el nemzeti kincseinket, még tőle sem vártuk el. Ha nem fizetjük vissza a hitelt az EU-nak, vihetik a Szent Koronát és akár még a Parlamentet is. És ez nem vicc!

Akár a Szent Koronát vagy a Parlamentet is végrehajtás alá veheti az Európai Unió az általa nyújtott kisegítő hitel feltételei szerint, ugyanis a szerződés hármas számú mellékletében Draskovics Tibor igazságügy-miniszter (!) úgy nyilatkozott: minden egyes állami vagyontárgyunk végrehajtható, ha nem teszünk eleget fizetési kötelezettségünknek - ismerteti a keddi Magyar Nemzet.

A lap írása szerint ha egy állam folyamodik kölcsönért, a fedezet a nemzeti vagyon. Magyarország természetesen megint olyan nyilatkozatot tett ami mindenkinek jó, kivétel nekünk. Draskovics aláírta, hogy nemcsak az üzleti vagyont alkotó vagyontárgyakat tette végrehajthatóvá fizetésképtelenség esetén, hanem a védett nemzeti, kincstári vagyont is! Ezt a nyílt "hazaárulást" már minősíteni sem lehet.

Az Európai Unióval október 30-án írt alá szerződést a magyar kormány 6,5 milliárd eurós válságkezelő hitel folyósításáról, amely az IMF és a Világbank kölcsönét egészíti ki - írta az MTI.

A Magyar Nemzet szerint kiderült, hogy a megállapodás hármas számú melléklete szerint a magyar állam minden egyes vagyontárgya végrehajtható - ez alapján akár a műkincsek is.

Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonügynökség volt vezérigazgató-helyettese a lappal közölte, mindez azt jelenti, hogy elvileg akár a Szent Koronát vagy éppen a Parlament épületét is végrehajtás alá vonathatják, ha nem fizetjük vissza az adósságot. Ez természetesen egy szélsőséges példa - tette hozzá -, de a lehetősége fennáll.

A lényeg természetesen az, hogy "a Magyar Gárda ne vonulgathasson" sehová!

FRISSÍTÉS: Simon János politológus arra hívta fel a figyelmet: ezt a tényt a legtöbb állampolgár nem ismerhette meg, sőt amikor az ország novemberben világbanki hiteleket folyamodott, az aláíró miniszterek olyan kötelezettségvállalásokat tettek például a megszorításokra, amelyekre nem volt parlamenti felhatalmazásuk, ugyanis akkor nem volt még érvényes költségvetése az országnak.

168óra korrigálva - Magyar Nemzet - barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.